Ontmoet Senior Sales Engineer Craig Goettig

donderdag 25 april 2019 door Jaap-Jan Visser

In dit blog interviewen we Craig Goettig, onze Senior Sales Engineer.

Werk je al lang voor Ontrack?

Ik werk al bijna één jaar voor Ontrack.

Hoe onderscheidt Ontrack zich ten opzichte van zijn concurrenten?

Ontrack is een echte pionier en is al meer dan 34 jaar actief in de data recovery industrie. Wij gebruiken geen standaard apparatuur om data terug te halen, maar bouwen onze eigen tools. Op deze manier kunnen wij de meest complexe herstelopdrachten uitvoeren.

Hoe denk je dat gegevensherstel zich in de toekomst zal ontwikkelen?

Ik denk dat de technologie zelf de grootste verandering teweeg zal brengen. De overgang van traditionele draaiende harde schijven naar solid-state schijven was al enorm. In de toekomst zie ik verschuivingen naar nieuwe architecturen zoals storage class geheugen.

Wat is je beste Ontrack verhaal?

Met 50.000 data recovery opdrachten per jaar krijg ik veel succesverhalen te horen. Ik maak altijd het meeste mee als ik op bezoek ga bij klanten en partners. Onlangs was ik in Barcelona waar ik een klant heb geholpen die als zijn bedrijfsdata kwijt was door een brand. Een andere klant die ik bezocht was in paniek omdat zijn collega per ongeluk een virtuele machine had verwijderd. Gelukkig was Ontrack in staat om allebei de klanten te helpen.

Wat vind je leuk aan werken bij Ontrack?

Die vraag is gemakkelijk, het zijn vooral de mensen. Ik heb een passie voor het leren van nieuwe dingen. Bij Ontrack krijg ik de kans om geavanceerde data recovery-technieken te leren van mijn zeer technische collega's. We respecteren elkaar en hebben hoge verwachtingen van het team. Hierdoor dagen we elkaar constant uit en verbeteren we constant onze diensten. Wat is je favoriete film?

Deze vraag is wat lastiger. Maar dit is mijn short list:  Forest Gump, Saving Private Ryan, Shawshank Redemption en Anchorman.

Wat is je favoriete eten?

Medium-Rare ribeye steak

Wat zijn je favoriete hobbies?

Ik houd van outdoor activiteiten zoals: jagen, vissen/ijsvissen en cruisen met een sneeuwscooter of motor.

img_600x600_shirtontrack

Direct hulp nodig? Bel!